Hitman

Teemapelit ovat viime aikoina saavuttaneet suuren suosion pelaajien keskuudessa. Monet näistä peleistä liittyvät johonkin elokuvaan tai vaikkapa rockbändiin. Nyt myös videopelistä on tehty kolikkopelisovitus. Se perustuu IO Interactiven kehittämään ja Square Enixin julkaisemaan Hitman-videopeliin, joka julkaistiin vuonna 2016. Hitman valittiin vuoden 2016 videopeliksi, ja nimensä mukaisesti sen teema liittyy palkkamurhaamiseen.  

Hitman-kolikkopeli ei eroa paljoakaan videopelistä paitsi siinä, että pelaaja pääsee tienaamaan rahaa samalla, kun listii slotin pahiksia. Slotin pääsankari on kylmäverinen agentti 47, joka on valmis tappamaan kenet tahansa, kunhan palkkio on sopivan kokoinen. Olipa haaste sitten kuinka vaikea tahansa! Tämän kolikkopelin on kehittänyt kukas muukaan kuin Microgaming, jonka käsialaa ovat monet nettikasinoiden moderneimmat kolikkopelit. 

Hitman-kolikkopelissä on lukuisia erilaisia tappavia aseita, joita agentti 47 käyttää ammattimaisesti saadakseen missionsa menestyksekkäästi päätökseen. Tästä videokolikkopelistä ei puutu menoa eikä tiukkoja tilanteita, joten se soveltuu etenkin niille, jotka pelaavat myös konsolipelejä. Hitman pursuaa erilaisia toiminnallisuuksia, jonka lisäksi slotissa on satsattu kunnolla tarinaan, joka kantaa koko pelin poikki. Slotti on kuitenkin hyvin yksinkertainen, joten siihen pääsee nopeasti mukaan, vaikka itse videopeli ei olisi pelaajalle millään tavalla tuttu.  

Pelin palautusprosentti on 95,84 %, mikä on hieman kolikkopelien keskiarvon alapuolella. Slotista löytyy erilaisia erikois- ja bonustoimintoja, joiden aikana pelaajan on mahdollista kasvattaa voittojaan. Pelikokemuksesta tekevät erityisen nautinnollisen upeat grafiikat ja erikoisefektit. 

Panokset ja voittolinjat  

Hitman on kaikesta modernisuudestaan huolimatta pelisysteemiltään hyvin perinteinen, sillä se muodostuu viidestä kiekosta, jotka pyörivät kolmella rivillä. Voittolinjoja on yhteensä 15, mikä takaa erilaisten voittavien kombinaatioiden muodostumisen suhteellisen tiuhaan. Pelin voittoyhdistelmät lasketaan vasemmalta oikealle, ja pelaaja voi voittaa usealta voittolinjalta samanaikaisesti. Pääsääntöisesti voittoon riittää kaksi tai kolme samaa symbolia. Voittokertymät vaihtelevat hieman symboleittain, joten pelaajan kannattaa tutustua niihin pelin ohjeosion voittotaulukosta.  

Slotissa on peräti kolme erilaista bonussymbolia, joiden avulla pelaajan on mahdollista käynnistää bonustoimintoja. Tämän lisäksi pelistä löytyy wild, joka korvaa kaikki muut symbolit paitsi bonussymbolit. Pelin panokset lähtevät yhdestä sentistä, ja säätää voi sekä voittolinjojen lukumäärää että kolikoiden määrää jokaista voittolinjaa kohden. 

Ulkoasu ja teema  

Hitman vakuuttaa pelaajan myös ulkoisesti, sillä sen grafiikat ovat taidokkaat ja muistuttavat kovasti videopelejä. Pelipöytä poikkeaa suuresti monista muista kolikkopeleistä, sillä se on visuaalisesti hyvin futuristinen. Pelin kompositio on tyylikäs, sillä pelin kelat on sijoitettu siten, että ne ovat pelin sankarin agentti 47 edessä, jonka siluetti paljastuu pelin taustalta.  

Värimaailmaltaan peli on synkkä ja mustaa väriä on käytetty harvinaisen paljon. Pelimerkit ovat erilaisia tappovälineitä ja agentti 47:n hahmoja, joten ne eivät mene helpolla keskenään sekaisin. Syvän kontrastin ansiosta pelin symbolit erottautuvat hyvin keloilta. Slotin äänimaailma on moderni ja taustalta kuuluu jännittäviä ääniä. Pelin käynnistäminen aloittaa yksinkertaisen melodian, joka tuo peliin tunnelmaa. 

Bonustoiminnot  

Hitman pitää sisällään tukun erilaisia bonus- ja erikoistoimintoja, joiden aikana pelaaja voi kerryttää voittokassaansa merkittävästi. Peruspelin aikana wild-symboli saattaa laajeta, jolloin se peittää koko kelan, auttaen pelaajan voittomahdollisuuksia. Slotissa on kolme erilaista bonusmerkkiä eli scatteria, joista jokainen käynnistää oman bonustoimintonsa.  

Contract-bonus käynnistyy, mikäli pelaaja onnistuu saamaan bonus-symbolin keloille 3, 4 tai 5. Tällöin pelaaja pääsee valitsemaan kohteensa ja murha-aseen, jonka perusteella peli arpoo palkinnon. Jokainen kohde tarjoaa hieman erilaiset bonukset. Insignia-bonus käynnistyy, kun pelaaja saa keloille 1, 2 ja 3 kolme kultaista tunnusta. Pelaajan täytyy tällöin valita yksi näistä kolmesta vaihtoehdosta. Kolme tai useampi 18-symboli käynnistää ilmaispyöräytykset, joita myönnetään pelaajalle huimat 18 kappaletta. 

Hyvät puolet  

Hitman tarjoilee hyvin mutkattoman pelikokemuksen, josta pitää huolta kutkuttava visuaalinen maailma, joka saa pelaajan tuntemaan itsensä aidoksi palkkamurhaajaksi. Pelistä ei puutu menoa eikä vauhdikkaita tilanteita. Pelin grafiikat ovat uudenaikaiset ja modernit, jotka saavat käyttöliittymän muistuttamaan alkuperäistä videopeliä. Pelikokemusta vauhdittamaan on Hitmaniin lisätty erilaisia erikoistoimintoja, kuten erilaisia introja ja pieniä videoita. Näihin pelaaja pääsee törmäämään myös bonuspelien ulkopuolella.  

Pelipöydän design on erikoinen, sillä ohjeisiin ja asetuksiin pääsee saman valikon kautta, jolloin myös kelat katoavat. Slotin bonustoiminnot ovat huikeat, ja niitä on jopa kolme erilaista. Näin ollen pelaaminen ei käy tylsäksi, sillä pelaajan mielessä kutkuttaa jatkuvasti ajatus siitä, mikä bonusohjelma käynnistyy seuraavaksi. 

Huonot puolet  

Kaikesta ulkoisesta tyylikkyydestään huolimatta slotti ei ole kaikkein selkein, mikä johtuu sen futuristisista grafiikoista, jotka saattavat olla liikaa joillekin pelaajille. Slotin äänimaailmaa pitäisi kehittää rutkasti eteenpäin, sillä pelistä puuttuu kunnollinen musiikki. Ääniraidan sijaan taustalla kuuluu vain vaimeat ympäristön äänet. Mahtipontisella musiikilla pelikokemukseen saisi lisää jännitystä ja vauhtia.  

Panoksen joutuu asettamaan kolmessa osassa, joten se vaatii keskittymistä. Tämän lisäksi eri panosvaihtoehtoja on vaivalloinen käyttää hiirellä ja oikean panoksen asettamisessa meneekin harmillisen kauan. Slottiin pitäisi lisätä kunnollinen panosvalikko, joka löytyy kaikista muista Microgaming-yhtiön peleistä. Pelissä voisi olla myös tuplaustoiminto, sillä mikäli voittopalkinnot olisi mahdollista tuplata, olisi pelaajalla enemmän jännitettävää. Myös pelin palautusprosenttia voisi korottaa. 

Yhteenveto  

Hitman on Microgaming-peliyhtiön kolikkopelisovitus vuonna 2016 ilmestyneestä Hitman-videopelistä. Slotissa seikkailee salaperäinen agentti 47, joka on kylmäverinen palkkamurhaaja. Murhista maksetaan pelaajan onneksi loistavat verirahat, joten missioita ei tarvitse ilmaiseksi ottaa vastaan.  

Slotista löytyy monipuoliset bonustoiminnot, joita on kolme erilaista. Päästäkseen eri bonustoimintojen pariin, täytyy pelaajan saada riittävä määrä bonusohjelmaan liitettäviä scattereita, joita on pelissä kolme erilaista. Bonusohjelmissa pelaaja pääsee metsästämään 270 000 kolikon päävoittoa. Palautusprosentti eli RTP on 95,84 %. Kokonaispanokseen vaikuttaa voittolinjojen määrä, jonka pelaaja pääsee itse aktivoimaan, kuten myös kolikoiden määrän per voittolinja. Haluatko astua agentti 47:n saappaisiin ja lähteä listimään pahiksia? Sanoista tekoihin: rullat pyörimään ja jännittämään! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top