Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk on suomeksi käännettynä Jaakko ja pavunvarsi. Se on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista saduista, jonka moni suomalainen on kuullut vähintään kerran lapsuudessaan. Sadussa Jaakko löytää taianomaisia papuja, jotka hän laittaa pataan kasvamaan. Yön aikana pavut ovat kasvaneet jättimäiseksi kasviksi, joka hipoo taivaita. Jaakko innostuu tästä ja lähtee kiipeämään pitkin pavunvartta. Pilvien yläpuolella paljastuu toisenlainen maailma, jota asuttaa jättiläinen, joka haluaa syödä Jaakon suihinsa. Jaakko onnistuu pakenemaan, mutta mitä käykään itse jättiläiselle? Tämän ihastuttavan tarinan maailmaan pääsee nyt sukeltamaan myös kolikkopelin muodossa. Pelin on suunnittellut Net Entertainment -peliyhtiö, jonka käsialaa ovat monet nettikasinoiden hienoimmista teemallisista peleistä. 

https://www.youtube.com/watch?v=K14uEwEkT3c

Jack and the Beanstalk on saavuttanut alkuperäisen sadun hengen ihmeen hyvin ja herättää tarinan visuaalisesti eloon. Peli pitää sisällään monipuoliset toiminnot, jotka auttavat pysymään pelin parissa pitkään. Slotti on erittäin visuaalinen, ja siinä on käytetty hyväksi uusinta tekniikkaa. Grafiikat ovat kuin suoraan Pixar-yhtiöiden studioilta, mikä luo peliin piirrosarjamaisen vaikutelman.  

Monipuolisista toiminallisuuksistaan huolimatta slotin käyttöliitymä on hyvin yksinkertainen, joten peliin pääsee mukaan nopeasti. Näin olleen se soveltuu hyvin myös vasta-alkajille. Jotta pelaaminen olisi mahdollisimman helppoa, on kierrokset mahdollista automatisoida, jolloin käynnistä-näppäintä ei tarvitse olla jatkuvasti painelemassa. Pelin palautusprosentti eli RTP on 96,30 %, mikä on kolikkopelien keskitasoa. Hyppää sinäkin mukaan seikkailuun! 

Panokset ja voittolinjat  

Jack and the Beanstalk on kelasysteeminsä puolesta hyvin perinteinen. Se muodostuu viidestä kelasta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Voittolinjoja on yhteensä 25, mikä takaa erilaisten voittokombinaatioiden syntymisen. Pelin tarkoituksena on tietenkin bongata samanlaisia symboleita, ja voittoon riittää, että pelaaja onnistuu saamaan keloille kolme samaa symbolia. Pelin kuvallisista symboleista on tiedossa korkeampia voittoja kuin tavallisista symboleista, ja ne tunnistaa numero- ja kirjainmerkeistä.  

Pelin voitot lasketaan vasemmalta oikealle. Ennen pelaamisen aloittamista pelaajan on hyvä tutustua voittoyhdistelmiin pelin ohjeiden voittotaulukosta. Pelin wild korvaa kaikki muut symbolit, paitsi scatterin. Wildin saaminen kelalle käynnistää myös yhden ilmaiskierroksen. Pelin panosskaala on 0,20 – 100 euroa. 

Ulkoasu ja teema  

Jack and the Beanstalk on visuaalisesti hyvin modernin oloinen videokolikkopeli, jonka maailma on kuin suoraan animaatioelokuvasta. Sadun maailma muuttuu pelin myötä eläväksi ja tekee pelikokemuksesta nautinnollisen. Kelat korostuvat hyvin taustalta, ja niissä pyörivät symbolit ovat selkeitä ja erottuvat hyvin toisistaan. Slotin taustalta paljastuu henkeäsalpaava maisema, ja kelat näyttävät ikään kuin siltä, että ne olisivat suoraan tupsahtaneet Jaakon pihaan. Taustalle on rakennettu hauskoja visuaalisia yksityiskohtia, kuten leijailevia perhosia. Slotissa on käytetty oivallisesti myös erilaisia efektejä, jotka tuovat peliin lisää vauhtia ja tyylikkyyttä. Pelin äänimaailma luo peliin rauhallisen ja seesteisen tunnelman. Slotista puuttuu täysin musiikki, eikä taustalta kuulu muuta kuin rauhallisia lintujen ääniä. 

Bonustoiminnot  

Jack and the Beanstalk pitää sisällään tukun erilaisia erikois- ja bonustoimintoja, joiden aikana pelaajan on mahdollisuus kerryttää voittokassaansa paremmin. Erikoisominaisuutena mainittakoon walkin wild -toiminnallisuus, jossa wild-symbolin iskeytyessä kelalle pelaaja palkitaan ilmaisella kierroksella. Tällöin wild liikkuu vasemmalle yhden kelan verran, ja samalla myös voitot kerrotaan 3x voittokertoimella. Tämä toiminto voi aktivoitua sekä peruspelissä että bonuskierrosten aikana.  

Bonuspelit aktivoituvat, mikäli pelaaja onnistuu saamaan keloille vähintään kolme scatteria, jolloin pelaaja palkitaan kymmenellä ilmaiskierroksella. Niiden aikana on mahdollista voittaa myös lisää ilmaispyöräytyksiä, kunhan pelaaja onnistuu vain saamaan tarvittavan määrän scattereita. Bonuskierroksista tekee myös erityisen se, että niiden aikana pelaaja kerää erilaisia aarteita, jotka pitävät sisällään erilaisia wild-toimintoja. 

Hyvät puolet  

Jack and the Beanstalk on yksi NetEntin suosituimpia pelejä, eikä ihme, sillä slotti on erittäin toimiva kokonaisuus. Se onnistuu herättämään henkiin hienosti alkuperäisen sadun maailman, mikä luo peliin nostalgisen tunnelman. Grafiikoiltaaan peli on erittäin moderni, ja onnistuneet grafiikat tekevät pelistä erittäin visuaalisen. Slotissa on käytetty hyväksi erilaisia efektejä, jotka rytmittävät peliä oivallisesti. Pelaamisen käynnistäminen kytkee päälle henkeäsalpaavan animaation, joka antaa hyvän alkusysäyksen rollaamiselle.  

Rauhallisuus ja seesteisyys on yksi Jack and the Beanstalkin parhaita puolia, eikä pelikokemusta häiritse liika toiminnallisuus. Ohjeet ovat myös selkeät ja informatiiviset. Bonustoiminnot ansaitsevat myös kiitosta, ja mikä parasta, pelissä on mahdollisuus edetä, sillä ilmaiskierrosten aikana pelaaja palkitaan erilaisilla palkinnoilla. 

Huonot puolet  

Jack and the Beanstalk tarjoaa miellyttävän pelikokemuksen, eikä siitä löydy varsinaisesti mitään huonoja puolia. Slottia voisi kuitenkin kehittää vielä eteenpäin, jotta pelaamisesta tulisi entistä nautinnollisempaa. Pelistä puuttuu täysin progressiivinen jackpot, jonka voisi lisätä, jotta pelaamisesta tulisi jännittävämpää. Voitot olisi kiva myös pystyä tuplaamaan, jotta pelaaja voisi itse yrittää saada korkeampia voittoja. Käyttöliittymän voisi kääntää kokonaan suomeksi, jotta pelaaminen helpottuisi. Musiikin puuttuminen on iso miinus, sillä peliin sopisi rauhallinen musiikki. Mikäli musiikki häiritsisi, niin ainahan slottiin voisi lisätä valikon mistä sen saisi suljettua. Palautusprosenttia voisi myös nostaa, jotta pelaaminen olisi kannattavampaa pelaajalle. Peliin voisi kehittää myös lisää animaatioita, jotka tukisivat sen tarinaa. 

Yhteenveto  

Jack and the Beanstalk on kaikin puolin erinomainen peli, johon jokaisen kolikkopelien ystävän kannattaa tutustua. Sitä on mahdollista kokeilla myös täysin ilmaiseksi. Peli toimii kaikilla eri aluistoilla, jonka lisäksi siitä on saatavilla myös mobiiliversio. Upeista grafiikoistaan huolimatta slotti ei vie suurta kaistanleveyttä, joten sen pelaaminen onnistuu myös hitaammalla nettiyhteydellä. Pelin oppii yhdessä sekunnissa, vaikka se on täynnä monipuolisia ominaisuuksia.  

Pelin palautusprosentti on 96,30 %. Slotissa on mahdollista päästä bonuskierroksille, joiden aikana pelaaja voi kerätä erilaisia aarteita, jotka tarjoavat parempia voittomahdollisuuksia. Peliin on lisätty myös walking wild -toiminto, jonka aikana wildit liikkuvat keloilla. Haluatko sukeltaa legendaarisen sadun maailmaan ja kerätä huimia palkintoja? Ei muuta kuin peli käyntiin! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top