Lights

Lights -kolikkopeli on yksi pelimarkkinoiden johtavan valmistajan Net Entertainmentin suosituimmista aikaansaannoksista. Tämä peli vie pelaajan eksoottiseen aasialaiseen kylään. Peliympäristön rauhallinen ja meditatiivinen tunnelma on jotain mitä useimmista kolikkopeleistä ei varmasti löydy. Peli on suunniteltu rauhaa ja seesteistä peliympäristöä arvostaville käyttäjille. Etualalla rullilla pyörivät lyhdyt ovat häikäisevän kauniita vangitsevine valoineen ja yksityiskohtineen.

Slot on jo visuaalisesti upea kokemus, mutta sen avulla voi päästä kiinni myös loistaviin voittoihin. Tästä kolikkopelistä löytyy viisi kelaa, kolme riviä ja yhdeksän voittolinjaa. Lights:in ulkoasu on kaunis ja selkeä. Lisäksi slottiin on sisällytetty mahtavia erikoisominaisuuksia, jotka lisäävät jännitystä ja voittomahdollisuuksia. Pelaaja voi viettää aikaansa rentoutuen kauniisti loistavien lyhtyjen äärellä. 

Älä ylläty, jos pelin aikana eksyt ajatuksissasi uneksimaan reissusta kauas Aasiaan tulisten ruokien ja mystisien auringonlaskujen äärelle, sillä tällä pelillä on tapana vaivuttaa pelaajansa jopa meditatiiviseen tilaan. Tämä peli on uniikki ja yllättävä muihin markkinoilta löytyviin kolikkopeleihin verrattuna. Lights ei missään nimessä ole jäätävää toimintaa täyteen pakattu hektinen pläjäys, eikä se sisällä grafiikoita, jotka pomppivat paikasta toiseen rullien pyöriessä. Tarkoituksena on nimenomaan saada pelaaja rentoutumaan sekä keskittymään käsillä olevaan hetkeen ja nauttimaan siitä. Symbolit ja grafiikat tuntuvat ikään kuin liukuvan pitkin ruutua ajelehtivan musiikin mukana. Slotin tunnelma luo Zen -tyylisen rentouttavan kokemuksen aina tulikärpäsien tuikkeestä lempeästi virtaavaan vesiputoukseen. 

Panokset ja voittolinjat 

Rentouttavasta vaikutuksestaan huolimatta Lights -pelistä löytyy jännitystä. Monipuoliset voittomahdollisuudet muodostuvat viiden rullan, kolmen rivin ja yhdeksän voittolinjan eri yhdistelmistä. Hehkuvien lyhtyjen kokonaisuus varmistaa mielenkiintoisen pelikokemuksen, mutta mahdollistaa myös erityisen monipuoliset vaihtoehdot asettaa panoksia luovasti voittoja maksimoiden.  

Panosvaihtoehdot jakaantuvat kolmeen osioon. “Bet” kuvastaa valittua panosta linjaa kohti ja “Max Betillä” asetetaan suurin mahdollinen panos, ja sen valinnassa erityisen tärkeää on ottaa huomioon valittu rahamäärä sekä aktiiviset linjat, jotka voivat vaihdella pelistä peliin. “Total Bet” kuvastaa aina seuraavassa pyöräytyksessä käytettävää kokonaissummaa, joka myöskin määräytyy aktiivisten linjojen määrän ja linjakohtaisten panosten mukaan. Älä siis anna rauhallisen vesiputousmaiseman ja tulikärpästen hämätä, vaan anna itsesi uppoutua pelin luomaan huumaan! 

Ulkoasu ja teema  

Tämä peli on suunniteltu rauhaa ja maailmallista peliympäristöä arvostaville pelaajille. Grafiikat ovat taidokkaasti ja aasialaiselle kulttuurille kunnioittavasti tehtyjä. Värimaailma on kaunis ja taustamaisema meditatiivisen tunnelman luova. Aaltoilevat vuoristot ja täyden kuun valaisemat bonsai-puut viimeistelevät maalaismaiseman kauneudellaan. Pelin äänimaailma pysyy myös teemalle uskollisena ja on ehkä vaikuttavuudeltaan melkein samaa luokkaa, ellei jopa vaikuttavampaa kuin itse grafiikat. Lempeät rummut rakentavat jännitystä, kun voitot pamahtavat kotiin, mutta jopa suurin voitto laukaisee lumoavat ja hellän rauhalliset ääniefektit. Etualalla olevat pelin symbolit rakentuvat fosforimaisina hehkuvista lyhdyistä, yin ja yang kuista sekä aasialaistyylille uskollisista numeroista, jotka vain vahvistavat tämän kauniin pelin ihanan seesteistä ja tyyntä ambienssia. 

Bonustoiminnot  

Vasemmalta puolelta löytyy vihreä painike, joka on merkitty i-kirjaimella. Sieltä löytyy tietoa kaikista voittavista yhdistelmistä ja symboleista. Jokaisen pyöräytyksen aikana rullien ympärillä välkkyy tulikärpäsiä, jotka satunnaisesti laukaisevat wild-ominaisuuden. Tämä wild-ominaisuus korvaa kaikki muut symbolit paitsi hajanaiset symbolit. Pelistä löytyy myös kiinteä jackpot, jonka voi ansaita, kun viisi punaista lyhtyä osuvat samaan linjaan ruudulle.  

Lights sisältää myös vapaapyöräytykset, jotka käynnistyvät, kun rullissa näkyy kolme, neljä tai viisi hajontamerkkiä, jotka aloittavat joko 10, 20 tai 30 ilmaiskierrosta. Free Spins -tilan aikana on myös mahdollista ansaita lisää ilmaiskierroksia. Kaikkein parasta on, että Free Spins -tila käynnistyy usein ja se mahdollistaa paljon hyviä voittoja! 

Hyvät puolet 

Lights on muihin markkinoilta löytyviin kasinopeleihin verrattuna antoisa kolikkopeli reiluilla voitoilla varustettuna. Parhaisiin puoliin kuuluvat anteliaisuuden lisäksi tietysti myös juuri sitä itseään edustavat Free Spins -mahdollisuudet, jotka voivat poikia suuria summia pienemmilläkin panoksilla mukaan lähtiessä. Siinä mielessä tämä peli on sijoituksen arvoinen, etenkin jos markkinoiden nopeatempoiset kolikkopelit käyvät ahdistaviksi. Juuri se kuuluukin myös pelin hyviin puoliin.  

Videokolikkopeli luo rauhoittavan, kauniin ja seesteisen maailman, johon voi uppoutua ja jonka äärellä voi rentoutua ja voittaa samalla rahaa. Äänimaisema on jopa niin rauhoittava ja peli niin antelias, että voit iltahämärällä laittaa kuulokkeet korville ja pelin automoden päälle, asettua sängylle makaamaan ja myöhemmin herätä hyvinkin mahdollisesti kohonneeseen pelitiliin ja aurinkoiseen aamuun. 

Huonot puolet 

Vaikka peli on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja seesteisyydessään teemallisesti ja rakenteellisesti kaunis ja selkeä, voi olla, että hienovarainen monimutkaistaminen tekisi pelikokemuksesta vieläkin mielenkiintoisemman. Pelaajat ovat jo melko tottuneita ja ehkä turtuneitakin 9-linjaisiin peleihin. Voisi olla siis mielenkiintoista esimerkiksi lisätä linjojen ja rullien symbolien määrää.  

Pelin rauhallisuudella on myös puolensa ja puolensa. Olisi hauskaa nähdä kolikkopelienkin kehittyvän entistä tarinallisempaan suuntaan. Entä jos pelissä olisikin mukana hahmo, joka toimisi kertojana tai avatarina? Äänimaailmallisesti voittopotin osuessa kohdalle, se voisi reagoida vahvemmin ja tunnelmaa enemmän nostattaen, joka antaisi pelille pontta ja vaihtelua. Kaikesta huolimatta, Lights toimii oikein mallikkaasti nykyisessäkin olomuodossaan ja hurmaa meditatiivisella voimallaan. 

Yhteenveto  

Esteettisesti ja äänimaailmallisesti peli taatusti hurmaa pelaajan kuin pelaajan. Se vie kaukaiseen maahan, auttaa irtautumaan arjesta, palauttaa tähän hetkeen, upottaa hetkeksi aasialaiseen maailmaan ja parhaassa tapauksessa valmistelee pelaajan pelitilille rymiseviin kolikoihin. Tämä peli tarjoaa aivan uudenlaisen haastajan markkinoita suurimmaksi osaksi halliseville nopeatempoisille tahkontapeleille, joiden ensisijainen tehtävä vaikuttaa olevan pelaajan harhauttaminen itse käsillä olevasta pelistä. Jackpot-, wild- ja Free Spins -ominaisuudet ovat aivan omiaan sekoittamaan pelin pakkaa ja luomaan uudenlaisia mahdollisuuksia kierros kierrokselta. Toki voiton huuma on tärkein syy pelata ja kuten aiemmin mainittiin, Lights on ehdottoman antelias peli ja tuottaa tulosta pienemmilläkin panoksilla. Säädä äänentoisto kuntoon, ota mukava istuin alle ja siirry nauttimaan seesteisyyden keitaalla ropisevista muhkeista voitoista! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top