Terminator 2

Terminator 2 – Tuomion päivä on vuonna 1991 ensi-iltansa saanut toiminnallinen scifi-elokuva ja samalla jatko-osa ensimmäiselle Terminatorille. Tämä Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä elokuva koki valtaisan suosion ympäri maailmaa saavuttaen jopa 4 Oscar-pystiä. Elokuvaa on yleisesti pidetty yhtenä parhaimmista action-pläjäyksistä kautta aikain.

Leffassa kaukaa tulevaisuudesta saapuu maahan kaksi terminaattoria, jotka ovat eräänlaisia kyborgeja. Toinen terminaattoreista on lähetetty suojelemaan tulevaa vastarintajohtajaa John Connoria ja toinen eliminoimaan hänet. Näillä ihmisen kaltaisilla roboteilla on uskomattomat voimat, ja ne saapuvat maailmasta, jossa koneet ja tekoäly Skynet ovat vallassa. Microgaming on suunnitellut elokuvaan perustuvan viihteellisen videokolikkopelin, josta ei puutu menoa eikä meininkiä. Kaiken kukkuraksi slotissa on tarjolla uskomattomia palkintoja. 

Terminator 2 on uskomaton action-pläjäys, jonka monipuoliset toiminnot saavat pelaajan suun valumaan kuolasta. Slotti tekee oivallisesti kunniaa itse elokuvalle, ja pelaajasta tuntuu paikoitellen, että elokuvan maailma herää ruudulla henkiin. Pelikokemusta on väritetty alkuperäisen elokuvan kohtauksilla, mikä tekee siitä herkullisen. Kaikesta monipuolisuudestaan huolimatta Terminator 2 on mekaniikaltaan yksinkertainen, joten peliin pääsee nopeasti sisälle. Pelaajan ei tarvitse käytännössä tehdä muuta, kun asettaa panos ja käynnistää pelikierrokset. Pelikierrokset on myös mahdollista automatisoida, jolloin pelaaminen sujuu entistäkin jouhevammin.  

Slotin palautusprosentti on 96,62 %, mikä on kolikkopelien keskitasoa. Peliä voi suositella kaikille elokuvan ja Iso-Arskan faneille sekä tietenkin niille, jotka haluavat koittaa onneaan hyvin toiminnallisen pelin parissa. 

Panokset ja voittolinjat  

Terminator 2:n kelasysteemi on hyvin perinteinen, sillä se muodostuu viidestä kelasta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Slotissa on yhteensä 243 voittolinjaa, jotka takaavat, että pelistä löytyy tukku erilaisia voittoyhdistelmiä. Niiden määrä ei kuitenkaan indikoi suurempaa voittomahdollisuutta, sillä sen määrittää ainoastaan palautusprosentti.  

Slotin voitot lasketaan vasemmalta oikealle, ja tarkoituksena on kerätä samankaltaisia symboleita. Kuvallisista symboleista on tiedossa korkeampia voittoja kuin perussymboleista. Voittoon riittää, että pelaaja onnistuu saamaan vähintään kolme samaa symbolia. Pelistä löytyy myös wild-symboli, joka korvaa kaikki muut symbolit paitsi scatterin. Pelissä asetetaan panos alalaidan valikoista ja panosskaala on 0,30–30 euroa. Näin ollen peli soveltuu eri riskitason pelaajille. 

Ulkoasu ja teema  

Terminator 2 on visuaalisesti erittäin loistelias peli, joka tavoittaa alkuperäisen elokuvan maailman erittäin hyvin. Pelipöytä näyttää siltä, kuin se olisi laitettu terminaattorin sisään, sillä taustalla paljastuu erilaisia mekaanisia objekteja. Pelipöydän ylälaidassa näkyy tyylikäs Terminator-logo. Pelin kelat hukkuvat mielenkiintoisesti taustaan, mutta symbolit erottautuvat tästä huolimatta hyvin. Yleisesti voikin sanoa, että pelin kompositio on oikein oivallinen. Kuvalliset symbolit on otettu suoraan itse elokuvasta, mikä luo peliin tarinallista sisältöä.  

Pelin värimaailma on synkän sininen, mikä tukee hyvin pelin teemaa. Slotissa on myös huikea määrä erilaisia efektejä, joista monet aukeavat myös peruspelin aikana. Terminator 2 ei jää jälkeen myöskään äänessä, sillä sen äänimaailma rytmittää peliä oivallisesti luoden dystooppisen tunnelman. 

Bonustoiminnot  

Terminator on kovan luokan peli myös bonustoimintojensa suhteen, sillä siinä on kelpo määrä erilaisia erikois- ja bonustoimintoja. Mikäli pelaaja onnistuu saamaan keloille vähintään kolme scatteria, pääsee hän bonuskierroksille, joita myönnetään yhteensä 10 kappaletta. Jos ruudulle tupsahtaa T-1000 terminaattori, muuttuu se välittömästi suurimmaksi voittomerkiksi täydentäen voittokombinaation.  

Kesken pelin päälle saattaa kytkeytyä T-800 Night vision -toiminto, jolloin pelin tausta muuttuu punaiseksi, ja terminaattorin katse alkaa tutkia keloilla olevien hahmojen logoja. Samalla se tuo pelaajan kassaan ylimääräisiä voittoja. Eikä tässä vielä kaikki! Night vision -toiminnon aikana pelaaja pääsee bonuskierroksille, mikäli hän onnistuu saamaan vain yhden scatterin. Pelistä puuttuu progessiivinen jättipotti, mutta pääpalkinto on 3000 euroa. 

Hyvät puolet  

Terminator 2 on täynnä vauhtia ja meininkiä, joten se on raikas tuulahdus tavanomaisten kolikkopelien maailmaan. Poiketen monista muista teemapeleistä, joiden tarina jää hyvin usein täysin etäiseksi, on tässä pelissä lukuisia tarinallisia elementtejä, joiden kehittelyssä on hyödynnetty elokuvan kuvamateriaalia. Pelin kompositio hipoo täydellisyyttä ja tekee samalla pelikokemuksesta selkeän.  

Slotissa on lukuisia miellyttäviä visuaalisia efektejä, kuten Night vision -toiminto. Slotin äänimaailma on miellyttävä ja luo peliin jännittävän tunnelman. Mikäli äänet jotakin häiritsevät, on ne mahdollista sammuttaa. Terminator 2:n bonustoiminnallisuudet ovat riittävät, ja niiden aikana on mahdollista tavoitella suurempiakin palkintoja. Pelin ohjeet ovat selkeät ja informatiiviset, mutta ne voisi kääntää myös kokonaan suomen kielelle. 

Huonot puolet  

Terminator 2 on hyvin tyylikäs peli, joten siitä on hyvin vaikea löytää mitään suurempia vikoja. Peliä voisi kuitenkin kehittää hieman eteenpäin, jotta pelikokemus muodostuisi vieläkin nautinnollisemmaksi. Mikäli slotissa voisi edetä jollain tavalla, toisi se peliin uuden ulottuvuuden. Käyttöliittymää voisi kehittää enemmän siihen suuntaan, jossa terminaattorit ottavat yhteen. Tällä hetkellä elokuvan juoni ei oikein tule tarpeeksi hyvin esiin, jolloin peli voi jäädä etäiseksi niille, jotka eivät ole kyseistä filmiä nähneet.  

Peliin voisi lisätä myös progressiivisen jackpotin, joka pitäisi pelaajan pelissä pitempään. Tämän lisäksi olisi jännittävää, mikäli voitot olisi mahdollista tuplata. Slotin voisi kääntää myös kokonaan suomen kielelle, jolloin sen pelaaminen ja hahmottuminen helpottuisi. 

Yhteenveto  

Terminator 2 on samaiseen elokuvaan perustuva toiminnantäytteinen videokolikkopeli. Slotti muodostuu viidestä kelasta, ja siinä on peräti 243 voittolinjaa. Pelaajan kannattaakin tarkastaa eri voittoyhdistelmät pelin ohjeista. Ulkomuodoltaan Terminator 2 on loistava, ja siinä on käytetty hyväksi elokuvan alkuperäistä kuvamateriaalia, mikä luo peliin aivan uuden ulottuvuuden.  

Peliä on mahdollista pelata monella eri kasinolla, minkä lisäksi sitä voi kokeilla täysin ilmaiseksi. Pelaaminen onnistuu monella eri alustalla, ja siitä on olemassa myös mobiiliversio. Slottiin on rakennettu erilaisia visuaalisia efektejä, mutta tästä huolimatta slotin käyttöliittymä on kevyt. Näin ollen pelaaminen onnistuu myös hitaammalla nettiyhteydellä. Haluatko lähteä uskomattomaan seikkailuun seuraamaan terminaattoreiden välistä taistelua, jonka panoksena on koko maailman kohtalo? Käynnistä peli välittömästi! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top